Apusul

Vine vremea mereu ca un mare jucator sa isi incheie cariera. Unii aleg sa incheie la timp si sa nu mai revina indiferent de bani si zone mai bogate dar cu fotbal sarac sau dorinte interioare de a demonstra mai mult, gen Zidane, si mai sunt acei jucatori care amana apusul pana la iesirea totala din forma, pana in momentul in care nu mai prinzi primul 11 sau cateodata nici lotul de 18, gen Vieri!

A dat goluri cu carul la mai toate echipele din cizma fotbalistica dar si o aventura de succes la Atletico Madrid, incoronata cu trofeul Pichichi, si una la Monaco. Puternic, siret si oportunist, pe teren, Vieri a fost mereu in prim plan, fiind considerat unul dintre cei mai buni atacanti din lume. Numai imaginea cu el marcand un gol cu capul la Cupa Mondiala din 2002 in care, desi tinut de tricou de un adversar, se inalta si marcheaza este reprezentatnta pentru bataiosul atacant.

Acesta a fost Christian Vieri!

Ce a devenit acest jucator azi, numai ratarea din semifinala de la Firenze ne poata da o sugestie. Cu un joc sters si un penalty trimis acolo unde trebuia el sa ramana in mintea fanilor, „Bobo”, a dezamagit cumplit, nu numai inimile fanilor Fiorentinei, dar si a tuturor celor care l-au admirat vreodata de la Madrid la Milano.

Cu chipul brazdat de riduri, dar si de viciile specifice marilor talente care ajung rezerve, italianul pare o umbra a fostului atacant.

Ajuns la 34 de ani pare mai interesat de femei, de distractii, de jocuri de noroc si de bautura decat de orice antrenament sau meci oficial, asa apune Christian Vieri din lumea fotbalului si din ochii tuturor.

Un apus deloc stralucitor dar cu reflectii de neuitat ale celui care a fost, nu de mult, acest atacant de rasa.

2 răspunsuri

  1. hmm… mie mi s-a parut ca vieri a avut (si-a creat) mai multe ocazii intr-o repriza decat pazzini in toate meciurile in care l-am vazut pana acum. dupa parerea mea e, intr-adevar, cu o viteza sub, dar cu 2 clase peste micul pletos. si asta se vede pana si din faptul cum ii salta jocul lui… mutu cand intra batranul ciufut. a avut ghinion ieri, „n-a vrut sa intre” de nici o culoare. la penalty nu i-au iesit pasii, s-a impiedicat, altfel intra sub bara. se intampla.

    foarte multi mari jucatori au ratat penaltyuri decisive. acum si bobo, din pacate in momentul cel mai ingrat, cand nu prea mai are de unde, si mai ales cand, sa se ridice invingator.

  2. Sunt de acord ca marii jucatori au ratat penaty-uri importante. Dar daca privesti in ansamblu articolul si mai ales ascensiunea si decaderea „batranului” Vieri, o sa vezi ca nu mai e ce a fost odata!

    Si eu sunt fan Vieri, am fost, si voi fi!

Lasă un comentariu